Čime se ponose radnici u mesari Janjić?

Proizvodnja

Кlanica “Janjić” opremljena je po svim konceptima moderne klanice. Кlanica “Janjić” dobila je sertifikat za poslovanje po međunarodnim standardima bezbednostima prehrambenih proizvoda.

Vrhunski kvalitet proizvoda klanice „Janjić“ predstavlja spoj pažljivo biranih sastojaka, vrhunskog tehnološkog postupka i umešno kombinovanih tradicionalnih i savremenih trendova proizvodnje.

HCCP standard se primenjuje u proizvodnji sušenog mesa u Šidu

HCCP standard se primenjuje u svim oblastima proizvodnje, a ovakav sistem bezbednosti proizvoda potvrđuje proizvodnju i distribuciju zdravstveno ispravnih proizvoda uz poštovanje zakonske regulative i ispunjenosti higijenskih uslova u svim tačkama oblasti primene.

Кlanica se sastoji od:

Linije klanja svinja
Linije klanja goveda
Odeljenja rasecanja (obrada mesa)
Odeljenja prerade
Odeljenje za preradu trajnih proizvoda (kapaciteta 10-12 tona, mesečno)
Odeljenje za preradu polutrajnih proizvoda
Pakeraj
Magacin gotovih proizvoda

Кlanica “Janjić”, opremljena je i sa 7 najsavremenije komore. Četiri komore kapaciteta 15 tona, koriste se za dozrevanje trajne robe, a tri HD komore, kapaciteta oko 8 tona, za dimljenje trajne robe.

Trenutni proizvodni kapaciteti klanice “Janjić”, sa preradom omogućavaju nam ostvarivanje planiranog obima proizvodnje za snabdevanje maloprodajne mreže i kupaca na veliko. Obim proizvodnje je u neprestanom porastu usled čega preduzeće vrši permanentna ulaganja u održavanje, proširenje i modernizaciju postojećih proizvodnih kapaciteta i zapošljavanje stručnih kadrova.

U svom radu primenjuje vrhunsku tehnologiju i najsavremeniju opremu EFA, MULTIVAC, BIZERBA, industrijskog kapaciteta koja omogućava mesečnu obradu 7 tona svinjskog i 5 tona junećeg mesa. Posebna pažnja se obraća na kvalitet i zdravstvenu ispravnost ulazne sirovine, opštu higijenu kao i higijenu rada, a akreditovane laboratorije vrše redovne mikrobiološke i zdravstvene analize i kontrole proizvoda, i radnih površina. Proizvodnja je organizovana na jednom mestu i za tu proizvodnju u funkciji su novoizgrađeni proizvodno-skladišni objekti i najsavremenija oprema koja se danas koristi u proizvodnji i preradi mesa i mesnih prerađevina u razvijenim zapadnoevropskim zemljama.